Hungria: As trutas de Szilvásvárad foram adicionadas à lista de denominações de origem protegida da UE

por LMn
image_pdfimage_print

A Comissão Europeia aprovou a inclusão da ”truta Szilvásvárad” na lista das denominações de origem protegidas, ou seja, a lista de produtos cujos nomes estão protegidos na União Europeia.

A “truta Szilvásvárad” é ​​uma truta rápida pertencente à família dos salmões. Difere de outras espécies de peixes semelhantes no sabor e na textura de sua carne rosa. É criado inteiramente no vale de Szalajka nas montanhas de Bükk, no norte da Hungria, desde a reprodução até a colheita.

A elevada qualidade da água das nascentes da montanha e o conhecimento e experiência locais garantem que a ”truta Szilvásvárad” mantém as suas características únicas. O nome será adicionado à lista de 1480 produtos que já estão protegidos.

Felkerült a szilvásváradi pisztráng az uniós oltalom alatt álló földrajzi jelzések listájára

 

Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a „Szilvásváradi pisztráng” felkerüljön az oltalom alatt álló eredetmegjelölések listájára, vagyis azoknak a termékeknek a jegyzékére, amelyeknek a neve védelemben részesül az Európai Unióban.

 

A „Szilvásváradi pisztráng” sebes pisztráng, mely a lazacfélék családjába tartozik. Mind ízét, mind rózsaszín húsának textúráját tekintve különbözik a többi hasonló halfajtól. Tenyésztése a szaporítástól a lehalászásig teljes egészében Észak-Magyarországon, a Bükk hegységben fekvő Szalajka-völgyben megy végbe.

 

A hegyi források vizének kiváló minősége és a helyben rendelkezésre álló szaktudás és tapasztalat együttesen biztosítja, hogy a „Szilvásváradi pisztráng” megőrizze egyedi jellegzetességeit. Az elnevezés a ma meghozott döntésnek megfelelően bekerül a már oltalom alatt álló 1480 termék jegyzékébe. (Fonte: MTI/Portfólio.hu)

Também poderá gostar de

O nosso website utiliza cookies para melhorar a sua experiência de navegação. Aceitar Ler Mais

Privacidade