MTU -Magyar Turisztikai Ügynökség

Az MTÜ legfontosabb célja, hogy növelje Magyarország mint úti cél versenyképességét, és aktívan hozzájáruljon ahhoz, hogy az ország még vonzóbbá, élményekben gazdagabbá váljon a külföldi és belföldi turisták valamint üzleti utazók számára. A Magyar Turisztikai Ügynökség valamennyi turisztikai szereplovel közös küldetése: elmesélni Magyarország történetét és a turizmus fejlesztésén keresztül biztosítani hazánk gyarapodását.

Az Ügynökség fo feladatai közé tartozik a turizmusfejlesztés irányítása és stratégiájának meghatározása a turisztikai térségek fejlesztésének állami feladatairól szóló törvény alapján, desztinációs megközelítésben. Emellett országos szinten koordinálja a turizmusmarketinget, beleértve a magyarországi turisztikai márkarendszer kialakításával kapcsolatos feladatokat és a belföldi, illetve nemzetközi marketing- és kommunikációs tevékenységet is.

Tevékenységéhez tartozik a turisztikai országmárka fejlesztése és annak kommunikációja, valamint nemcsak a turisztikai, de a teljes Magyarország-arculati megjelenés kidolgozása.

Elvégzi a küldoországokban folyó szakmai munka irányítását, továbbá a nemzetközi piacépítésben egy új szemléletu, innovatív értékesítésösztönzés kidolgozását.

Ellátja a törvénybe foglalt desztinációfejlesztési feladatokat, a térségek településsoros lehatárolását, a turisztikai helyzetelemzéseket, a problémák és lehetoségek feltárását, a priorizálási és beavatkozási pontok meghatározását, a térségi és kormányzati egyeztetéseket.

Eljuttatja a nemzeti ünnepek és emléknapok összetartozást erosíto üzeneteit a Hungarofest Nemzeti Rendezvényszervezo Nonprofit Kft.-én keresztül.

Fontos szerepet játszik a világkiállításokon való megjelenésekben is, hiszen közremuködik a világkiállításokon való magyar részvételre irányuló javaslatok kidolgozásában, valamint ellátja a magyar részvétellel kapcsolatos szervezési és lebonyolítási feladatokat is.

Az Ügynökség azon is dolgozik, hogy megteremtse a magyar divatipar számára azokat a kereteket, amelyek segítségével a hazai márkák, tervezok és gyártók is ismertté válhatnak a nemzetközi piacon.

Mindezeken túl szakmai kutatás-elemzési és képzési feladatokkal is bovült az Ügynökség tevékenysége. Utóbbi révén lehetoség nyílik arra, hogy átfogó szemléletben megkezdodhessen a turisztikai szakma minoségi utánpótlásának biztosítása egy hosszú távú képzési stratégia keretében.

Az Ügynökség azon is dolgozik, hogy megteremtse a magyar divatipar számára azokat a kereteket, amelyek segítségével a hazai márkák, tervezok és gyártók is ismertté válhatnak a nemzetközi piacon.

https://mtu.gov.hu/

O nosso website utiliza cookies para melhorar a sua experiência de navegação. Aceitar Ler Mais

Privacidade